RISE

RISE bestaat uit een meerdaags programma ter stimulering van het (eigen) ontwerp van ondernemend onderwijs voor docenten in het MBO en HBO. Het doel is om deelnemers in korte tijd overzicht en (onderwijskundige) handvatten te geven voor het (vorm)geven van ondernemende vaardigheden bij studenten. Het programma bestaat uit een aantal master classes en als facultatief sluitstuk een serie co-creatie sessies voor docenten, teamleiders en andere externe betrokkenen. Daarin ontwikkelen we samen nieuw materiaal voor bijvoorbeeld de keuzedelen ondernemend gedrag, oriëntatie op ondernemerschap of ondernemerschap.

Het onderwijskundig concept van Quente bij de Masterclasses is ‘Opportunity Centred Learning’. In de Masterclasses maakt Quente gebruik van methoden met een hoge authenticiteit zoals simulaties, games en casuïstiek.